علائم اصلی کرونا
بیماریزایی این ویروس، دستگاه تنفس را تحت تأثیر قرار میدهد و علایمی مشابه سرماخوردگی ساده را ایجاد میکند.
علایم ویروس کرونا شامل: اختلالات تنفسی، آبریزش بینی، سرفه خشک، سرگیجه، گلودرد و بدن درد است که میتواند با سردرد و تب نیز همراه باشد و تا چند روز به طول میانجامد. در افرادی با نقص دستگاه ایمنی، افراد مسن و کودکان این علایم میتواند شدیدتر شده و منجر به سینهپهلو و برونشیت شود.
علائم کرونا ویروس سارس۲ که منجر به بیماری کووید ۱۹ میشود، معمولاً چند روز پس از آلوده شدن فرد به ویروس شروع میشود. اما در بعضی افراد ممکن است علائم کمی دیرتر ظاهر شوند. براساس آمارها و تحقیقات انجام شده علائم میتوانند شامل: تب (در۴۳/۸ درصد افراد هنگام پذیرش و ۸۸/۷ درصد افراد هنگام بستری)، سرفه خشک (در ۶۷/۸ درصد موارد)، اختلال تنفسی، احساس خستگی و درد عضلانی (در ۱۱ تا ۱۴٪ موارد) و اسهال (در ۳٫۸ درصد موارد) باشند. بهطور متوسط دورهٔ نهفتگی علائم، چهار روز بودهاست. در ۵۶/۴ درصد موارد، کدورت شیشه مات در سیتی اسکن قفسه سینه دیده شدهاست. ۱۷/۹ درصد از بیماران با بیماری غیر شدید و ۲/۹ درصد از بیماران با علائم شدید، هیچگونه مشکلی را در رادیولوژی یا سیتی اسکن خود نشان ندادهاند. در هنگام پذیرش، لنفوپنی (کاهش تعداد لنفوسیتهای در گردش خون) در ۸۳/۲ درصد افراد مشاهده شدهاست.
برخی از افراد هیچ علامتی ندارند، یا فقط علائم خفیف دارند. اما در افراد دیگر، کووید ۱۹ میتواند منجر به مشکلات جدی مانند سینهپهلو، عدم دریافت اکسیژن کافی و حتی مرگ شود. این نشانهها بیشتر در افرادی که مشکلات زمینهای دیگری دارند، دیده میشود.
تشخیص
سازمان جهانی بهداشت پروتکلهای متعددی برای آزمایش این بیماری منتشر کردهاست. شیوه استاندارد آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز رونوشت بردار معکوس (rRT-PCR) به صورت ریل تایم است. این آزمایش از طریق نمونههای تنفسی تهیه شده از روشهای گوناگون از جمله سواب حلقی یا نمونهٔ خلط سینه انجام شود. نتایج عموماً ظرف چند ساعت تا دو روز قابل دسترسی است. آزمایش خون را هم میتوان مورد استفاده قرار داد ولی برای این کار دو نمونه خون که با فاصله دو هفته از هم گرفته شده باشند مورد نیاز است و نتایج ارزش فوری چندانی ندارند. دانشمندان چینی توانستند یک سویهٔ کروناویروس را ایزوله کرده و توالی اسید نوکلئیک را منتشر کنند تا آزمایشگاهها در سطح جهان بتوانند بهطور مستقل آزمایشهای واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) برای تشخیص عفونت ناشی از ویروس را توسعه دهند.
درمان و پیش گیری
در حال حاضر درمان مشخصی برای این ویروس در دست نیست اما تحقیقات در این مورد ادامه دارد. بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری عدم تماس با افراد و اشیای آلودهاست. عدم تماس دست به چشم، دهان و بینی و شستن دستها به صورت مداوم با صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه نیز در جلوگیری از انتشار بیماری موثرند. ماسکهای یک بار مصرف باید بهطور کامل روی دهان و بینی افراد را جهت پیشگیری پوشانده و هر دو ساعت، یکبار تعویض شوند، استفاده از دستکش لاتکس در محیط بیرون نیز مفید است. از افرادی که دچار سرفه و عطسه و آبریزش بینی هستند حداقل دو متر باید فاصله داشت. کلیدها و گوشی موبایل و دستگیرههای درها و ماشینها را مرتب با پد الکلی یا محلول ضد عفونی باید ضد عفونی کرد. تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف مرکبات، خواب کافی و ورزش و همچنین خوردن مایعات مؤثر است.
GRLpGpAG 31 Jul 2020 pm 17:03
reply